Animatie laten maken?

Je wil een animatie video laten maken, maar waar begin je? En welke stappen worden er genomen om de video te krijgen die jij voor ogen hebt?

Hieronder vind je de zeven stappen voor het maken van een animatie video. Door het proces in te delen in stappen krijg jij als klant een beter beeld van hoe alles gaat lopen. Zodoende ben je meer betrokken bij het proces en kunnen wij de animatie maken die jij voor ogen hebt. Een animatie video maken we tenslotte samen!

1. Kennismaking

Voordat we beginnen met jouw animatie video gaan we eerst eens kennismaken. Dit kan zowel telefonisch als  op afspraak. Dit doen wij zodat er een goed beeld ontstaat van wat de wensen zijn en waarvoor de animatie gebruikt gaat worden, maar ook om informatie te verstrekken over het gehele proces van het maken van een animatie video.

2. Concept

Als wij weten wat het doel van de animatie gaat worden, dan beginnen wij met het bedenken van een concept voor de video. In grote lijnen is het idee van de video duidelijk en geeft het ons een basis om uit verder te werken. In deze fase maken wij meestal ook een storyboard om het verhaal te voorzien van beeld.

3. Script

Met een concept waar de klant helemaal tevreden over is wordt er eerst een script geschreven. Sommige animaties moeten ondersteund worden door een voice-over. In dat geval wordt eerst de voice-over tekst geschreven en leveren we daarna het beeldend script aan.

4. Vormgeving

Aan de hand van het concept gaan wij aan de slag met het maken van de vormgeving. Wij beginnen met het maken van een zogeheten “styleframe”. Een styleframe is een stilstaande afbeelding die laat zien hoe de toekomstige animatie video eruit gaat zien. Bij goedkeuring van deze afbeelding gaan wij alle vormgeving tekenen voor de animatie.

5. Voice Over

Aan de hand van het concept en script weten we wat de doelgroep is van de animatie. Dan gaan wij opzoek naar een passende voice-over stem voor de video. De stem moet passen bij de uitstraling en het verhaal van de video en daarom stellen wij meestal verschillende stemmen voor.

6. Animatie

En hier begint de magie! Wij zetten alle elementen om in een vlotte, doeltreffende animatie video. In deze fase krijg je een eerste versie van de animatie opgestuurd waarop feedback kan worden gegeven. In totaal zijn er ongeveer twee á drie feedback rondes.

7. Oplevering

Is alles naar wens? Ja?! Yes! Dan leveren wij de video in elk gewenst formaat aan. Het is nu jouw beurt om de animatie aan iedereen te laten zien. Laat je ons even weten wat de reacties zijn?

Elke animatie is maatwerk

Keyframe Animatie Studio werkt niet met vaste prijs pakketen. Elke animatie video is maatwerk en elke klant heeft weer andere wensen. Wij maken passende animatie video’s voor elk budget.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over het maken van een animatie video? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Daarnaast is een afspraak zo gemaakt om alle mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

    Naam

    E-mail

    Onderwerp

    Bericht

    Ben je geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op.