Animatie laten maken?

Je wil een animatie video laten maken, maar waar begin je? En welke stappen worden er genomen om de video te krijgen die jij voor ogen hebt?

Hieronder vind je de zeven stappen voor het maken van een animatie video. Door het proces in te delen in stappen krijg jij als klant een beter beeld van hoe alles gaat lopen. Zodoende ben je meer betrokken bij het proces en kunnen wij de animatie maken die jij voor ogen hebt. Een animatie video maken we tenslotte samen!

R_animation_3

1. Kennismaking

Voordat we beginnen met jouw animatie video gaan we eerst eens kennismaken. Dit kan zowel telefonisch als op afspraak. Dit wordt gedaan zodat er een goed beeld ontstaat van wat de wensen zijn en waarvoor de animatie gebruikt gaat worden. Maar ook om informatie te verstrekken over het gehele proces. Een animatie maken we tenslotte samen!

2. Concept

Als wij weten wat het doel van de animatie gaat worden, dan beginnen wij met het bedenken van een concept. In grote lijnen is het idee van de animatie duidelijk en geeft het ons een basis om verder te werken.

3. Script

Met een concept waar iedereen tevreden over is wordt het script geschreven. Sommige animaties worden ondersteund met een voice-over. In dat geval wordt er eerst een voice-over tekst geschreven en leveren we daarna het (beeldend) script aan.

4. Vormgeving

Aan de hand van het concept gaan wij aan de slag met het maken van de vormgeving. We beginnen met het sturen van een moodboard om te kijken of ons idee past bij de opdracht. Als het verhaal staat gaan we dat omzetten naar een storyboard. Visueel komt dan het verhaal tot leven. Als elke scène naar wens is, gaan we het storyboard omzetten naar de animatie.

5. Voice Over

Wij gaan op zoek naar een passende voice-over voor de doelgroep. De stem moet passen bij de uitstraling, het verhaal en de klant. Daarom stellen wij meestal verschillende stemmen voor waar een keuze uit gemaakt kan worden. Mocht er niks tussen zitten? Dan sturen we gewoon een nieuw setje demo’s!

6. Animatie

En hier begint de magie! Wij zetten alle elementen om in een vlotte, doeltreffende animatie video. Hier komt alles wat we hebben bedacht samen. In deze fase krijg je een eerste versie van de animatie opgestuurd waarop feedback kan worden gegeven. In totaal zijn er ongeveer twee à drie feedbackrondes.

7. Oplevering

Is alles naar wens? Ja?! Yes! We zetten alles klaar, voegen ondertiteling toe en dan leveren wij de video in elk gewenst formaat aan. Het is nu jouw beurt om de animatie aan iedereen te laten zien. Laat je ons even weten wat de reacties zijn?

Elke animatie is maatwerk

Keyframe Animatie Studio werkt niet met vaste prijs pakketen. Elke animatie video is maatwerk en elke klant heeft weer andere wensen. Wij maken passende animatie video’s voor elk budget.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over het maken van een animatie video? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Daarnaast is een afspraak zo gemaakt om alle mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

    Naam

    E-mail

    Onderwerp

    Bericht

    Ben je geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op.