10 februari 2020

Pesten, wat is het en wat zou je er tegen kunnen doen?

Elke stageperiode wordt afgesloten met een eind opdracht. Onze stagiair Daan kreeg Pesten als onderwerp om daar in alle vrijheid een informatieve animatie video over te maken. Het eind resultaat mag er zijn!

11 juli 2019

Hoe voorkom je een burn-out?

Aan het einde van de stage heeft Zowy een eigen opdracht gekregen die ze helemaal zelf kon gaan maken. Van het concept/script tot het uiteindelijk animeren, elk onderdeel is zelf gedaan. Het enige wat ze kreeg was het onderwerp (werkdruk onder jongeren). Dit alles resulteert in deze toffe animatie video!

13 februari 2019

Even voorstellen.

Hoi! Mijn naam is Zowy van Oostrum en ik studeer animatie en audiovisuele vormgeving op het Grafisch lyceum in Utrecht. Hier heb ik mijn passie gevonden in het maken van motion graphics, infographics en andere creatieve uitingen van animatie. Ik zit nu in het derde jaar en dat betekent dat ik stage mag lopen.

Tijdens mijn stage bij Keyframe Animatie Studio hoop ik te leren hoe je een complete animatie als eindproduct neer kunt zetten voor de klant. Daarnaast wil ik de fijne kneepjes van het vak leren. Ik ben erg enthousiast en leergierig en wil alles tot in de detail weten, zowel de gang van zaken binnen een bedrijf als het maken van een animatie.

10 september 2018

Onetrail

Dependency and complexity are greater than ever.

Door de complexiteit van een bepaald product of dienst is het soms lastig uit te leggen wat je als bedrijf nou precies doet. Voor Onetrail hebben wij deze animatie video ontwikkeld om een kijkje te geven wat voor dienst het bedrijf aanbiedt. Deze video wordt gebruikt op de homepagina van de website zodat de bezoekers meteen een helder beeld krijgen.

4 september 2018

Even voorstellen.

Mijn naam is Romany en ik zit in het tweede leerjaar van de opleiding Allround DTP / Mediavormgeving op het ROC Midden Nederland: Media, ICT & Design College. Voor mijn eerste stage was ik op zoek naar een animatie bedrijf, omdat ik dat heel interessant vind en mij daar verder in wil verdiepen.

Ik kwam al snel bij Keyframe terecht en was meteen enthousiast over het bedrijf. Ik hoop hier veel te leren op het gebied van animatie en het gehele proces. Daarnaast wil ik het werkveld beter leren kennen en werkervaring op doen. Ik heb heel veel zin in de komende maanden!

6 april 2018

Uitleganimatie / Explanimation

Oké, je wil een animatievideo laten maken voor jouw bedrijf of het bedrijf waarvoor je werkt. Het moet een leuk en grappig uitlegfilmpje worden voor jouw werknemers of klanten. En dan begint het avontuur.

Misschien weet je al een beetje hoe dit allemaal in zijn werk gaat, maar de kans is groot dat je eigenlijk geen idee hebt. Wat kun je aan kosten verwachten en wat wordt er van de opdrachtgever verwacht? Hieronder vind je een aantal tips die je kunt gebruiken om het proces makkelijker te maken.

Een animatie maak je samen.

Als animator en vormgever willen wij graag weten wat je wil gaan vertellen, wat het doel is van de video en waarvoor je dit gaat inzetten. Wij vragen jou altijd om een stukje tekst te schrijven waarin jij vertelt waar de video over moet gaan. Zo krijgen wij al een goed beeld van de inhoud.

De aanvraag die wij geregeld krijgen is dat het een kort, maar grappig filmpje moet zijn dat ongeveer een minuut mag duren. Daarbij krijgen we een tekst binnen van twee pagina’s vol met tekst. Hierin staan meestal ook randzaken beschreven die de video vertragen. Dit is niet verkeerd, maar het is wel goed om voor jezelf alvast duidelijk te hebben wat de kern van je video is. Een goede voice-over tekst betreft ongeveer 120 woorden per minuut. Dus reken maar uit ;).

Hoe korter hoe krachtiger.

Heeft het bedrijf al een eigen huisstijl? Of wil je dat er iets nieuws ontworpen wordt? In het eerste geval is het handig om deze informatie alvast te verzamelen. Veel bedrijven hebben een huisstijl-handboek en bepaalde fonts (lettertypen) die gebruikt worden binnen de organisatie. Deze kunnen wij gebruiken om de animatie hetzelfde gevoel en kleur mee te geven. Als de animatie video aansluit bij het bedrijf zal deze herkenbaar overkomen bij je werknemers of klanten.

Dit zijn een aantal tips waar je alvast over na kunt denken. Uiteraard denken wij graag met je mee, zodat we samen een pakkende en doeltreffende animatievideo kunnen maken!

Voor meer vragen kun je ons bereiken via info@key-frame.nl en 030-207 22 10.

Animatie proces in cijfers

Concept0%
Script0%
Voice over0%
Vormgeving0%
Animatie0%

Bekijk hier de zeven stappen die wij ondernemen om voor jou de best passende animatie video te produceren.

1 maart 2018

Even voorstellen.

Hoi, ik ben Laura en vierdejaars studente aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Het vierde leerjaar bestaat uit een afstudeerstage en een afstudeerproject. Ik ben nu bezig met mijn afstudeerstage bij Keyframe Animatie Studio. Hier krijg ik de kans te specialiseren in het maken van animatie video’s.

De komende vier maanden wil ik alle stappen leren die komen kijken bij het maken van een animatie. Van het leren schrijven van een concept tot perfectioneren van het eindproduct. Ook wil ik het werkveld beter leren kennen, zodat ik mij zo goed mogelijk voorbereid op het bedrijfsleven na mijn studie. Ik ben benieuwd naar de wisselwerking tussen klant en bedrijf en de communicatie tijdens een lopend project. Al met al heb ik heel veel zin in deze leerzame maanden!

15 december 2017

Fijne feestdagen!

2017 zit er bijna op en kerst staat alweer voor de deur. Dit jaar hebben we weer veel mooie animatie video’s mogen maken voor verschillende klanten. Het jaar sluiten we af met deze video gemaakt door onze stagiaire Rosalie.

Hierbij alvast fijne feestdagen en tot in 2018!

8 december 2017

TAG Group

What is your man on the moon?

Vorige week hebben wij voor TAG Group deze animatie opgeleverd. In de video wordt uitgelegd hoe je organisatie eruit zal zien als elk individu bij zou dragen aan de bedrijfsstrategie.

28 oktober 2017

Happy International Animation Day!

Yes! Het is vandaag 28 oktober! Sinds 2002 beter bekend als International Animation Day. Op deze dag, in 1892, ging de animatie Pantomimes Lumineuses van Charles-Émile Reynaud in première. Deze film wordt gezien als de allereerste animatiefilm.

Om deze dag te vieren hebben we een lijstje met animatiefilms samengesteld die wij ontzettend goed vinden.

7 september 2017

Even voorstellen.

Ze is stiekem al een weekje bezig, dus de hoogste tijd voor een voorstelrondje. Mogen wij jou voorstellen aan Rosalie, onze stagiaire!

Hoi, ik ben Rosalie Cloo. Ik studeer animatie en audiovisuele vormgeving aan het grafisch Lyceum Utrecht. Ik besloot voor mijn tweede stage een animatie bedrijf te gaan zoeken, omdat ik na mijn studie graag als 2D animator aan de slag wil gaan.

Bij mijn gesprek werd al snel duidelijk dat ik hier graag stage wil lopen, omdat ze het werk doen wat ik ook wil gaan doen. Ik hoop bij Keyframe veel te leren op het gebied van animatie en het proces, zodat ik straks uitleg animaties kan maken op een professioneel niveau.

16 januari 2017

Highside

These are just some examples of what Highside can do for your customers.

Vorige week hebben wij deze animatie opgeleverd voor Highside. De animatie is bedoeld om nieuwe klanten een beeld te geven wat voor service het bedrijf aanbiedt.

Ben je geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan nu contact met ons op.